Trgovina # Toplotne črpalke - ogrevanje doma zrak/voda # Mitsubishi ECODAN / ZUBADAN

Mitsubishi ECODAN / ZUBADAN

Mitsubishi toplotno črpalko zrak-voda je najsodobnejša preverjena tehnologija sistema ogrevanja bivalnih površin in sanitarne tople vode. Inverterski sistem delovanja omogoča prilagajanje moči delovanja toplotne črpalke ter je neposredno preko zunanje enote in integrirane vremenske postaje povezan z notranjo enoto Mitsubishi, kjer elektronika omogoča prilagoditev moči delovanja, ter posredno daljšo življensko dobo naprave. V ponudbi proizvajalca Mitsubishi sta Ekodan "POWER INVERTER" in Ekodan "ZUBADAN", razlika je v ohranjanju nazivne ogrevalne moči v normalnih in ekstremnih zimskih razmerah.

Vse toplotne črpalke Mitsubishi Electric spadajo v skupino TOPLOTNE ČRPALKE, KI NISO NIZKO TEMPERATURNE!

Na podlagi ERP Direktive 2009/125 ES in kategorije Lot1, ki je stopila v veljavo z dne 26.09.2015 so toplotne črpalke deljene v skupino: Toplotne črpalke, ki NISO nizkotemperaturne, ki lahko pripravljajo 52ºC ogrevalno vodo pri zunanji temperaturi -7ºC.Zaradi omenjene klasifikacije se nizkotemperaturne toplotne črpalke lahko uporabljajo samo za ogrevanje in NE za pripravo sanitarne vode!       


Z novim sistemomom Ecodan ponuja Mitsubishi Elecric popolnoma prepričljiv argument za vsakogar, ki želi trajno ogrevanje brez oklevanja in izgovorov:

• Visoko zmogljiva tehnologija toplotne črpalke zrak/voda, ki zanesljivo zagotavlja tudi do 75% potrebne energije iz okolice,

• Preprosta integracija v obstoječ ogrevalni sistem in pripravo sanitarne vode zaradi doseganja visoke izstopne temperature vode in kompaktnih notranjih enot,

• Maksimalna prilagodljivost pri nameščanju zunanje enote ter praktično neomajen spekter uporabe v novogradnjah in adaptacijah (obstoječih starih objektih).

 

Ecodan je razvil Mitsubishi Electric na Japonskem, na osnovi dolgoletnih izkušenj v proizvodnji inverterskih sistemov s toplotno črpalko, kar zagotavlja najvišjo kakovost delovanja. Izbirate lahko med dvema tipoma notranje enote in dvema serijama zunanjih enot z nominalnimi močmi od 4,10 do 16,00 kW. Glede na ogrevalne zahteve objekta je možno povezati do največ 6 enot ECODAN in tako doseči do 84 kW ogrevalne moči.

Serija z zunanjimi enotami ZUBADAN ima vgrajen nov, bolj učinkovit kompresor, ki še poveča zmogljivost ogrevanja ob nizkih zunanjih temperaturah, zajamčeno deluje do -28°C zunanje temperature. Zaradi posebne inovativne tehnologije "Flesh injection" proizvajalca Mitsubishi je nazivna ogrevalna moč ogrevanja v celoti 100% ohranjena tudi pri zunanji temperaturi -15°C, vključno z hitrim odmrzovanjem zunanjega uparjalnika ki ga omogoča omenjena inovativna tehnologija japonskega proizvajalca ter omogoča udobje ogrevanja tudi v najhladnejših ekstremno mrzlih območjih.

Notranje enote Mitsubishi: vodni ogrevalni in sanitarni ogrevalni del so po novi uredbi ki je stopila v veljavo 26. septembra 2015 v izjemnem A++ energetskem razredu pri temperaturi vode 55ºC kot tudi pri talnem gretju 35ºC. Notranje enote so enostavne za namestitev v različnih objektih in prostorih z različno namembnostjo. Notranja vodna enota je lahko z vgrajenim rezervoarjem sanitarne tople vode (Cylinder unit-san. bojler) ki je visok le 1,6 metra, vendar ima rezervoar kljub temu 200 l koristnega volumna. Notranja vodna enota tip Hydro box je kompaktna in meri 800Vx530Šx360G mm.  Izbira različnih zunanjih in notranjih enot (z rezervoarjem sanitarne vode ali brez) omogoča optimalno rešitev za uporabnike z različnimi potrebami. 

Picture
Primer namestitve sistema ECODAN v kombinaciji s sistemom talnega gretja in radiatorjev.

 

 

 Princip delovanja toplotne črpalke